UV-werende raamfolie

UV-werende glasfolie vertraagt het verkleuringsproces aanzienlijk - Kingglasfolies.nl de glasfolie specialist van de BeneluxHet spectrum van zonlicht bestaat uit 3 soorten Ultra Violette stralen, namelijk UV-A, UV-B en UV-C. De UV-B stralen zijn voor 40% verantwoordelijk voor verkleuring van materialen. Andere boosdoeners zijn kunstlicht (25%) en het klimaat (25%). De overige 10% is toe te schrijven aan bijvoorbeeld de kwaliteit van de kleurpigmenten, levensduur en vochtigheidsgehalte.

 

Het verkleuringsproces is nooit helemaal tegen te gaan, wat u wel kunt doen is dit proces vertragen. Dit kunt u doen door UV-werende folie op uw ramen te laten installeren. Deze raamfolie is namelijk voorzien van metaalpigmenten die ervoor zorgen dat de verkleuring veroorzakende UV-stralen voor 99% worden weerkaatst.

 

 

De meest toegepaste UV-werende folie is een heldere folie die is voorzien van een laagje metaaldeeltjes met zon- en warmtewerende eigenschappen. De raamfolie weerkaatst de schadelijke UV-stralen en warmte, terwijl het zonlicht gewoon wordt doorgelaten. UV-werende folies zijn uitermate geschikt voor o.a. etalages en winkels, maar ook voor kantoren, woningen e.d.

 

De vervaging van kleuren wordt door meer bepaald dan alleen de ultraviolette straling. Zoals u in ons diagram kunt zien zijn er vier belangrijke factoren die van invloed zijn.

 

De UV-straling is goed voor 40% van de oorzaak voor vervagingen veroorzaakt door de zon. Ook al lijkt dit best een groot deel, dan is het relatief nog steeds  een klein deel van het probleem. Alleen het UV-licht blokkeren is dus niet genoeg. De overblijvende 60% moet ook aangepakt worden om de vervaging te minimaliseren.

 

Het voordeel van UV-werende raamfolie is dat het effectief beschermd tegen UV-licht en daarnaast ook nog eens de andere oorzaken aanpakt.

 

Hoe vertraagt UV-werende raamfolie het vervagingsproces?

UV werende raamfolie beschermd uw bezittingen tegen verkleuren - Kingglasfolies.nl de glasfolie specialist van de Benelux

In principe elimineren alle soorten glasfolies het UV-licht. Zelfs de heldere raamfolies filteren 99% van het UV-licht. 

Laten we nogmaals het diagram bekijken. Het zichtbaar licht (groen) en de warmte (rood) beslaan beide een percentage van 25%. Samen is dit dus nog meer dan alleen de invloeden van het UV-licht. De hoeveelheid licht en warmte die geëlimineerd wordt is afhankelijk van het type glasfolie die u kiest. De keuze hangt af van een tal van factoren die gerelateerd zijn aan de situatie. De adviseurs van King Glasfolies helpen u graag bij het maken van de juiste keuze om zodoende een folie te nemen die aan uw behoeften voldoet.

 

De 10% die staat voor overig in het diagram zijn oorzaken van vervagen waar we geen invloed op kunnen uitoefenen. Door deze 10% kunnen we het vervagingsproces dus nooit helemaal een halt toe roepen, echter kunnen we het wel een flink stuk verminderen.

  

Wat is UV-straling?

UV-straling is, zoals alle vormen van straling, een zogenoemd elektromagnetisch verschijnsel. Straling kun je zien als energie die zich in de vorm van golven verplaatst. Golven kun je karakteriseren met hun specifieke golflengte. UV-straling heeft een kortere golflengte dan zichtbaar licht. Straling met een korte golflengte heeft een hogere energie-inhoud dan straling met een lange golflengte. De golflengte wordt uitgedrukt in nanometers, symbool nm. Een nanometer is het miljardste deel van een meter.

 

Getinte ramen of geblendeerd glas is goedkoop te realiseren met glasfolie van Kingglasfolies.nl de glasfolie specialist van de Benelux!Samenstelling zonlicht. De straling van de zon is opgebouwd uit:

 

10 - 400 nm.: circa 4% UV-straling die we niet (direct) kunnen zien of voelen.

 

400 - 780 nm.: circa 52% zichtbaar licht met daarin de mix van alle kleuren van de regenboog. Dit zichtbare licht zorgt ervoor dat wij onze omgeving kunnen zien.

 

780 nm. - 1 mm.: circa 44% infraroodstralen die de huid en de spieren merkbaar verwarmen.

 

 

Nog even de voordelen van UV-werende folie op een rijtje:

 

 • Verkleuring van uw materialen (zoals tapijt, gordijnen, meubels, kleding e.d.) wordt vertraagt doordat de folie tot 99% van de schadelijke UV-B stralen weerkaatst.
 • Een prettiger werkklimaat door zon- en warmtewerende eigenschappen.
 • Uw uitzicht blijft gelijk, zowel van binnen naar buiten als andersom.
 • raamfolie, glasfolie, glasfolies, uv werende folie, folie, folies, lichtstraten folie, folie voor lichtstraten, glasfolie noord holland, suncontrol, glasfolie suncontrol, inbraakwerende folie, inbraakwerende glasfolie, inbraakwerende raamfolie, inbraakwerende raamfolies, privacy folie, privacy folies, privacy raamfolie, privacy glasfolies, veiligheidsfolie, veiligheidsfolies, veiligheids glasfolie, raamfolies, lichtkoepel folie, folie speciaal voor lichtstraten, folie voor lichtkoepel, glasfolie almere, glasfolie utrecht, glasfolie friesland, glasfolie plakken, raamfolie plakken, montage van glasfolie, montage van raamfolie, decoratie folie, decoratie glasfolies, tinten, tinten van autoramen, glasfolie nederland, raamfolie nederland, montage van glasfolies, transparante glasfolie, raamfolie flevoland, raamfolie noord holland, glasfolie purmerend, sunlight glasfolie, uv werende glasfolie, spiegelfolie, spiegel glasfolie, inkijkwerende folie, inkijkwerende raamfolie, glasfolie en raamfolie, glasfolie plakken, warmtewerende folie, warmtewerende glasfolie, glasfolie specialist, raamfolie specialist, matte privacy folie, folie voor tussenwanden, glasfolie voor kantoorpand, meester folie, meester glasfolie, glasfolies almere, raam folie, glas folie, folies, glasfolie op het raam, veiligheid folie, schervenbindend glasfolie. 

 

 

King Glasfolies Adres

Pontianakstraat 8

1335 HE Almere

Tel: 06-45880024


 
 

 

 
King Glasfolies Nieuws
 
Deze week zijn wij bezig in Haarlem. Omdat de school binnen erg warm word hebben ze besloten om zon- en warmtewerende glasfolie aan te laten brengen.  Na een paar lokalen te hebben gedaan heeft de klant meteen opgemerkt dat de folie heel goed werkt. Het is nu gewoon als de zon schijnt aangenaam in de klas.
 
 
Voordelen van glasfolie
 • Energie besparing
 • Blokeer UV licht met  99%
 • Verminder warmte tot 75%
 • Verhoog de veiligheid
 • Inbraak preventie
 • Elegante look
 • Meer privacy
 • Verlaag airco kosten
 • Verlaag stook kosten
 • Verminder schittering
 • Interieur bescherming
 • Geen onderhoud

Autoramen tinten en glasfolie voor autoruiten - Nu ook bij King Glasfolies de raamfolie specialist van de Benelux